Pengikut

Mac 31, 2010

Literacy Display from Pra SK Mata Ayer!!!

Asslamualaikum..
Today, rasa happy juga coz dapat buat satu literacy display yang saya ambil dari Kak Zalina punya blog.  Bukannye apa, untuk tahun 2010 ni..nila fisrt ABM yang dapat saya n PPM buat untuk display kat dlm kelas..
Semangat baru nak bermula..hehehe..
Dapat je idea ni terus ambil kertas, print kan perkataan and terus buat..itulah petua saya..kalau pospone kan dulu grenti lama2 dah x jadi nak buat..
Inilah hasilnya selama 2 jam kami mengadap English Words nie..


Perkataan nie adalah perkataan yang selalu  saya sebut masa mengajar..banyak lagi sebenarya..tapi  bunganye yang agak besar, so tak boleh nak paste semua skali..kenalah buat dekat lain pula..
Kalau murid dah boleh sebut and faham dengan perkataan2 yang mudah macam nie dah kira okay apa kann..
Tomorrow bolehla ajar murid..

 
KaMI BoLEh BuAT..CikGU2 Yang LaiN PUn OF CouRSe BoLEh BUat!!!!



MyEm0.Com
TQ Cikgu Zalina ::PRASEKOLAH SK MATA AYER


Mac 24, 2010

Foods Slide- Download Now!!

Assalamualaikum..
Slide ini taklah sempurna mana..Oleh kerana masa yang terlalu fit saya juga x sempat nak masukkan sound yang best-best..Tapi, cikgu-cikgu boleh edit sendiri untuk jadikan slide ini lebih menarik..





Boleh download di sidebar DOWNLOAD NOW!

Birthday Aina Nurina!!


22 March 2010..
Happy Birthday Aina!!!...Moga dipanjangkan umur dan menjadi insan yang berguna...emmm..cepat2la dapat kenal huruf Aina..Teacher dah susah hati nie..

Assalamualaikum..
Kebetulan mase birthday Aina nie saya cuti..jadi tak taula macamne agendanya..pmm cakap mak Aina yang bawa kek nie ke sekolah..itupun dah pukul 11 lebih..so, terpakse bagi bawa balik jer kat kawan-kawan yang lain kot parent lain tertunggu-tunggu plak..
Aina nie budaknye sangatlah comel, cuma dia agak ketinggalan dalam pnp coz naik sek je aritu dkt sebulan jgk dia x dtg sekolah..kakinye kene operate(jangkitan kuman)..Teacher selalu pesan, Aina..balik rumah baca buku ye..dah sebulan teacher tanda tempat yang sama dalam buku tu..n masih tak kenal huruf lagi..naik cuti nipun masih x kenal beberapa huruf..bukanlah Aina sorang..Adelah 5-6 orang..bukannya ape..maybe 'MALAS'..bile time kat rumah plak parent buat tak cakna..itulah jadinyer..Sabar ajela..

BIRTHDAY AINA




Mac 22, 2010

Foods Worksheet

Assalamualaikum...
Today, I want to try  write in English Language..If have any mistake with my words..please forgive me k!!..I must to learn more about English Language coz I got this subject  '7D' in SPM:( huhuhu.. wahhh, sungguh terror..
Foods are theme for this week..hope this worksheet can help all of you to make your work easily..






 You can copy and paste this clipart by the tittle Foods Clipart in my blog..Thank You!!!
See you next time~:**
Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Craft (40) Aktiviti murid (39) diari (34) BBM (32) Hasil kerja murid (29) Tunjang B.Malaysia (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1)

Senaman Si Tommy

/