Pengikut

September 23, 2010

Environment Materials :: create ::

cantikkan....ini NURIN punya..
.
Yang ni lagi kreatif...Ini FAHMI yang buat...

Teacher tanye "RAZIQ buat apa tu?..
"Huruf W....hehehe..very simple...

Yang ini rumah NUR IZZ....menarik juga ..idea nie

ALYA tanya teacher.."boleh tak nak lukis pasu"
Teacher cakap..."cuba Alyaa guna ranting-ranting tu juga untuk buat pasu"...
Inilah hasilnya...

Rumah ni KHALIS nak tiru macam NUR IZZ punya..
tapi bentuknya dah jadi macam nie...
ok jugak kan!!..

Senang jekan AIMAN punya kerja ni...
oklatu...macam pokok bunga jugak....

Yang ni hasil kerja HADIRAH...
comel jugak!!!

tak taula AIMAN tulis apa tu...'topa'  'poka'  'cina'...
macam-macam...


September 22, 2010

Clipart::


Salam..hy there,kn tanya dari mana u dpt gambar utk  kad pintar baca yang ada dalam blog u? please reply coz sgt2 berguna utk murid2 saya juga..terima kasih
Salah seorang follower blog nie ada bertanya mana saya dapat gambar-gambar untuk kad pintar baca yang saya hasilkan. Clipart yang saya entry kali ni adalah sebahagian koleksi yang dapat saya kongsikan untuk follower yang lainpun. Pada saya Cikgu pra perlu ada banyak clipart yang menarik untuk dijadikan ABM atau lembaran kerja kerana kanak-kanak suka dengan clipart yang bewarna-warni. Clipart dibawah ni amat sesuai untuk menghasilkan cerita-cerita pendek.
Boleh click pada gambar dan save picture !!!!



















Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/