Pengikut

Mac 31, 2011

Taman Mini depan Kelas::

Salam.....
I ni macam dah kena divorce ngan blog sendiri :)...
tapi still sayang and bertaut semula..kihkihkih...
and hari ni just boleh upload gambar2 yang dah i snap...
tapi kalau u all nakkan bahan2 baru..u all kena bagi air jampi dulu kat i coz i dah kena penyakit bahaya nie...
penyakit MALAS tahap gajah ;)..sbb tu i kene divorce"..
Whatever...zassssss gambar kat bawah nie:)


i suke tengok bunga nih...(comel cam tuan dye..kihkihkih)

Sawi yang tak sesubur tuannya (hari ni i dah kutip semua sawi ni suh ppm masak wat Tom Yam)..
n dahpun tanam sawi putih plak..(nanti da besou i snap sawi putih plak k)





ini semua budak yang curik tulang :)...suh cabut rumput tp sempat main2 air...

 wooo....bagus..bagus..
teruskan keja...nanti teacher belanja makan KFC :( (eake....teacher ni suke tipu)


 



Mac 04, 2011

Kad Sukukata vs printer laser

Inila 1st abm yang I buat dapat I print untuk nak ajar budak next week...dah masuk bulan 3, baru dapat ajar sukukata..tak taulah perasaan I ni sedih kah..gembirakah....
Actually, I tak  kesahlah baru nak ajar sukukata pun..biar lambat asal semua dapat...boleh ke camtu????

Alkisahnya..I teringin sangat nak print semua ABM yang I buat... tapikan :( sayang nak print guna ink color nie..u all bayangkanlah, printer jenama HP ni ink nye ciput jew..baru print color barang 15-20 keping helai kertas dah abis ink dia..1 ink color ni plak hrga kat  Jengka nie maw RM70...haish..memang provider ni nak ambik untung lebih jew...Cubalah bersedekah pulak....hikhikhik


Kad sukukata yang dahpun di laminated

Sebelum suruh budak wat aktiviti nie...cikgu kene test dulu..hehehe..


 Inilah dia printer yang I critakan ni...rasa cam nak modified nak letak ink kat luar...ada org cakap gunala banyak mana ink tu..rasa x luak jew...tp sayang..printer ni baru je berkhidmat 2 bulan..nnti abis plak warranty dye...
mmmm...


 :( Dengan nada sedih dah geram::
Inilah dia printer  laser yg kerajaan bagi tapi dahpun rosak...ini ni, guna setahun lebih pun ink dia memang tak habis2...
yang geramnya bukan I yang rosakkan..and orang yang rosakkan tu sikitpun  xnak minta maaf malah bersukaria pulak dia dengan senang hati bagitau I
"Duit pra kan banyak..beli jelah yang lain"
hiii...i rasa nak lepuk jer kepala dia....
kalau korang apa korang nak wat dengan orang yang bagi stetament kat atas tu...
memang geram sangat2...ini kalau bgi 2 pages pun memang I nak mmbebel je klu citer psl printer yg rosak tu..mujur I ni bukan jenis orang yang mulut printer laser gak..
dah mengucap nih :) x jadi nak bebel lagi.


Mac 02, 2011

KAD BACA,KAD SUKUKATA & macam2 kad lagi :: kaunter dibuka!!

Assalamualaikum...
Kaunter di buka lagi!!!
Ya Allah..kalau orang lain maybe dah boleh siapkan bahan kat bawah ni macam buat mee segera jew ni..Tapi, I terpaksa take time berminggu-minggu untuk siapkan bahan ni....
So kalau sapa2 yang berminat boleh inform pada I ok :)
Belek-belek dulu!!!
dah puas hati baru boleh order :)


 14 10  KAD BACA MUDAH



22 KAD BACA CERITA

16 12 KAD KVKVKV

32  KAD SUKUKATA
(digunakan untuk bina perkataan KVKV)

SET LEMBARAN KERJA KENAL A-Z
(sambung titik-titik, warnakan huruf dan kreativiti)


25 KAD NAMA RASUL
8 KAD RUKUN SOLAT
KAD SOLAT 5 WAKTU
8 DOA HARIAN

SEMUANYA
hanya RM10 sahaja
(dalam bentuk SOFTCOPY)

jika berminat, boleh pm saya di Facebook
atau
SMS only
017-9784779

Huruf Vokal::Lembaran Kerja ::

Haiii!!!
Rindu ke tak???
Lama betul rasa I tak menyinggah dekat sini yer..patut kew kena ketok ketampi 100 kali???....
Haish..statement nie pernah dengar tak????? "Blog ni I yg buat tubuhkan (macam tubuhkan persatuan Bulan Sabit Merah pulak) , so suka hati I lah I nak post entry baru ke taknak"
wahh..seram sejuk rase kot ada orang2 xpuas hati datang terajang I..lepas ni dah kena tukar nama blogla pulak...Blog Syok Sendiri...hehehe

Ampun...maaf...x baik bersikap seperti yang di ataskan.....kan..kan...
ok...just kidding n untuk hiburkan ati sahaja :)
copy and paste saje worksheet kat bawah and its all about vowel letter  a e i o u...











Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Craft (40) Aktiviti murid (39) diari (34) BBM (32) Hasil kerja murid (29) Tunjang B.Malaysia (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1)

Senaman Si Tommy

/