Pengikut

Mei 30, 2011

Produk Baru: MATCH THE PICTURE

Assalamualaikum...cuti 3 hari kali ni sempat jugak i siapkan 1 lagi produk baru 'MATCH THE PICTURE' ...so..u all jenguk-jengukla dlu and if berkenan boleh inform pada i ok:)..
Produk ni memang sesuai sangat untuk preschool kids.


 12 kad gambar dan perkataan
TEMA SERANGGA

 12 kad gambar dan perkataan
TEMA SAYUR-SAYURAN

 12 kad gambar dan perkataan
TEMA BUAH-BUAHAN

 12 kad gambar dan perkataan
TEMA PEKERJAAN

 12 kad gambar dan perkataan
TEMA BUNGA

Saiz A4 (bahagi 4)

TOTALLY: RM10
(softcopy)

kalau berminat boleh PM i di Facebook
or SMS only 0179784779

Tema Serangga

kolaj menggunakan lebihan asah pensil warna 
SELAMAT MENCUBA!






 untuk gambar yang ni..boleh buat kolaj dekat bunga dia skali :)



Mei 23, 2011

latest BBM

salam 1 Malaysia...
akhirnye dapat jugak i print bahan ni...seronok taw bile dah dapat modified psl printer yg i slalu omel2 dulu...sekarang ni..i nak print banyak banyak mana pun boleh...tipu la kalau ink dia tak luak kan...tapinye bolehla i kata..u all print baratus2 helai pun ink color dye mmg x abis2 lagi :)

BBM kat bawah ni i ambik idea dari Tazmila Zainuddin
nak save..buat sendiri jewla :)..















Kitaran Hidup Rama-rama::






Mei 22, 2011

Easy Reader For Kids

Actually, dah berminggu-minggu  i nak menyiapkan bahan ni..n the last rasa mcm buntu sangat :(
so i siapkan sampai ni jela...susah jugak  nak buat buku sendiri nie..macam2 i rujuk..nampak mcm senang..tp untuk edit and cari gambar yang sesuai amatlah memenatkan masa..
kayla..xnak omel bukan2;)
Bahan ni elok sangat dikepilkan jadi 1 buku n budak boleh baca hari2..boleh bawak balik rumah..yang penting cikgu kena selalu follow murid tu and tanda mana yg diaorang kena baca :)
dah habis baca tryla pulak suruh diaorang buat worksheet ea....



















Easy Reader For Kids (softcopy)
15 slide
RM5 only

kalau berminat
boleh pm or sms only:
017-9784779

Alphabet Sounds


salam...ada bahan baru!..
abm ni memang membantu sangat u all untuk ajar budak kenal bunyi huruf dalam Bahasa Inggeris...
n gunakan lagu Alphabet Sounds by Barbara Milne..grenti budak akn cepat dapat punyea :)
so..boleh searh youtube skrg cri lagu tu..n jgn lupe..beli la bahan i ni...hehehhe
kat sidebar nipun ade lagu tu..ce lalu2 sekejap tgk kat tepi tu..

mehla i downlod jap bagi u all puas hati :)



v
v
Inilah bahannya..cuma takla 100% sama perkataannye coz ada yg i tukar perkataan laen..tp u all boleh ikut mcm sounds kat ats :)
v
v


Alphabet Sounds AtoZ (softcopy)
RM5 only

kalau berminat u all boleh pm i kat FB or
sms only : 0179784779

Lion ::

Jom tengok ABM ape yek yg kita boleh created guna
pic LION yg tengah lapo nih ...
(Moh  add Preschool Shoppe...macam2 ade)








 by: Noranin Abdullah

 Name tag the leader..by Wan Husna





 by Fazie Yazin

by: Nor Hayati Mohd Shaharim

v
v
v

by::  ce teka...ce teka..hikhikhik
ada 9 slide..sesapa yg berkenan boleh klik sini.

haa...ni template kosong..so, u all pun boleh create sndiri :)..


Mei 21, 2011

Crayon!

Baru semangat nak berblogging semula coz mcm2 benda yg i nak share ni hasil creativity fcbooking Preschool Shoppe kite...kali ni pic crayon pulak...
klik sini  untuk dapatkan bahan kat bwh..kalau rajin nak save satu2 pun boleh :)






 by: Zurita Saad

 by: Neskepi Es

 by: Mat Zaidi Dahlan

 by: Nora Liza

by: Matahari Kegemilanganku


Nyet..Nyet..Monyet !!!

Kali ni entry nye pasal seekor monyet....i bagi Cop Jempul tuk Fauziah A Rahim kerana mencetus idea cam ni kat preschool Shoppe...so, u all bile lagi..mohle kite ke fb Preschool Shoppe (sempat lagi promote)...boleh kasi idea..boleh ambik idea..boleh mintak idea....n semenye bolehla!..
kite tgk cikgu2 ni hasilkan BBM dengan sekor monyet nih..
jom jenguk................


 by: Tazmila Zainuddin

by: Nora liza

 by: Matahari Kegemilanganku

 by: Zurita Saad

by: Neskepi Es

 by: Fazie Yazin

by: Mat Zaidi Dahlan

by: Syarifah Ruhadayu

by: Ce teka..ce teka.................
(i x kretip mcm nama2 di atas)..huhuhu

U all nak copy satu2 pun boleh bahan kat atas ni..tp kalau u all tak rajin...klik je kat sini

v
v
v
sori yea...i nak tmbah lagi :)

 by: Zurita Saad

 by: Noranin

by: Fazie Yazin

ini link baru: klik sini

 
Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Craft (40) Aktiviti murid (39) diari (34) BBM (32) Hasil kerja murid (29) Tunjang B.Malaysia (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1)

Senaman Si Tommy

/