Pengikut

Oktober 29, 2011

Craft Template Master Train

If  u all berminat and terpegun dengan Master Train ni, jangan lupa sediakan
template kepala kereta api, kad manila, lidi dan gam..Then, barulah boleh mulakan aktiviti...




Train Master Template:: Just click n save image :)

Oktober 27, 2011

Number 0-10

Free gift to all of you :)












Jellyfish Day ::



Alat dan Bahan:

Tisu murah 2 pc
Mangkuk plystrene yang kecil je
Kertas warna
Template mata
Gam 
Gunting
Lidi sate
Tali

 Selamat Mencuba!

Oktober 26, 2011

Pakej Bahan Bantu Belajar::Produk Cikgu Eela

BBB di bawah adalah bahan yang dah pun i update...barulah nampak lagi tersusun rasanya dan lagi murah untuk dibeli....if u all berminat, boleh sms i ye...017-9784779...Bahan ni dalam bentuk softcopy..

 Yang ni senarai produk Kids Learning yg i ada :)

 Ilustrasi yang membuat u all sendiri jatuh hati :)

 Kad yang dah pun i update :)

Ni pakej baru and memang ramai custumor beli untuk persediaan tahun depan

 Pakej kerohanian nipun yg sebelum ni bercmpur dengan tunjang komunikasi, dah pun i update dari segi ilustrasi dan font nya n masukkan dalam pakej kerohanian sendiri..n i tambah 
lagi kad rukun iman, rukun islam, sifat wajib Allah, Sifat wajib rasul dan Kenal huruf jawi.

  Pakej ni semua berupa kad perkataan dan kad cantum perkataan.

 Pakej ni pun i baru buat untuk persediaan tahun depan...nak ajar budak kenal huruf :)

 Buku Adik Bijak ni memang berguna sangat untuk budak2 i and ramai custumor bagi respon yang baik bila diorang dah gunakan buku ni...yang penting, guna dengan cara yang betul..confem budak boleh baca.

 Kenal & Baca 1,2 ni merupakan bahan baca yang comel sangat untuk menarik minat murid.

Semua tema yang dahpun i buat i masukkan dalam pakej ni..kecuali 13 kad gambar bertema tu ye::
ilustrasinya memang menawan kalbu n buat budak teruja untuk membaca!


Cepat dapatkan bahan ni dengan harga yang murah...menyenangkan proses p&p u all..
if ada yang berminat untuk beli kesemua bahan i, harga boleh dirunding...just SMS only!..
i akan pos melalui cd untuk yang beli secara pukal...

Oktober 20, 2011

Giraffe Bookmarks

Thanks ea Cikgu Amy coz share template  bookmarks ni dgn i...hehheh..kemalasan tahap ribut taufan dah melanda...mujurla ramai kawan2 blogger n kawan2 kat PS....x rugikan kalau kita rajin explore n bertemu kawan baru:)
Tengokla budak2 i...bukan main seronok lagi diaorang :)..
jom like page Cikgu AmyNora@e-CreativeBestSeriesGallery  kalau nak template bookmark ni....(eh dah rasa blog promosi bahan2 kawan pulak)...
tapi tak salahkan kalau share benda yang baik!..



Topeng Haiwan Di Laut

Aktiviti yang memberansangkan!!..... hahahaha...comelkan...tp kalau i yang pakai confirm dah bertukar jadi gerun pulak....template ni i copy dari rakan blogger i,cikgu Ziela from  PRA SERI PAGI....kalau u all pun teringin..jom jenguk2 aktiviti di kelas cikgu Zila...memang best :)..banyak idea yang boleh di share..zasssss






Oktober 16, 2011

Pakej Kenal Huruf










Persediaan untuk tahun Hadapan..
harap2 murid dapat kenal huruf seawal 3 bulan pertama mereka belajar.
bahan ini amat membantu cikgu dalam proses untuk memperkenalkan murid dengan huruf.
saya pun tak sabar untuk mencuba

Dengan hanya RM10.00 sahaja 
Cikgu dapat berkongsi dengan 25 atau 50 atau 75 orang murid cikgu!!
MURID PANDAI, CIKGU SENANG HATI!!

hubungi saya jika ada yang berminat :)
bahan ini dalam bentuk softcopy

Photoshoot Graduasi Semaian Subur 2011

Tahun ni dah terlewat rasanya untuk sesi fhotoshoot gambar graduasi budak2...selalunya bulan 7 or 8 confirm i dah settle..ntahla, tahun ni haru biru jadinya..pemilihan murid pun baru sempat i settlekan...xmola cerita sebab apakan coz  kerja sebagai cikgu ni memang banyak komitmen..tambah lagi guru prasekolah yg selalu orang perlekehkan kerjanya senang..walhal, kamilah guru pra yg tersenarai jugak selalu berkorban masa, tenaga, idea..n kalau kira waktu jam seminggu dah confemla kami lebih dari cikgu biasa...so, siapa yang sanggup nak ganti kami???..cuba angkat kening!!!!..hahhaha...belum tentu cikgu lain sanggup nak turun duduk dekat kelas pra ni..ce duduk sehari je....baru u all tau betapa masam manisnya kami disini...tapinya, kami tetap boleh tersenyum lebar..(tetiba dah mula nak membebel) ok..tukar topic sekarang!


Pic dekat bawah ni saja photoshoot sendiri....langsung nampak tak profesionalkan..hihihi...
Tahun ni photoshoot with ANJANG FOTOGRAFNIE..confemla korang x kenal.. tiap2 tahun i memang suka tukar2 photographer..barulah tak boring :)...Pic dekat bawah ni sebagai bukti i dah pun jalankan fhotoshoot pada 12 Okt lepas..hehhehe..zassss

 with Preschool Teacher
PN WAN RAHILAH BI HJ WAN ABDULLAH

with Pembantu Pengurusan Murid
PN FAZLINAWATI BT JUNAIT


Oktober 15, 2011

Pakej Kerohanian

Sesi memurnikan BBB Kerohanian dah pun selesai...i dah asingkan pun pakej ABM1 yang bercmpur dgn B. Malaysia.. so, lps ni abm1 dlm produk Cikgu Eela tu akn di delete..nntikan pakej B.Melaysia yang akn i murnikan jugak:)...so, jika ada yang berminat...boleh contact i ye...confirm budak seronok untuk belajar dan ustaz/ustazah pun seronok untuk mengajar..












Semua di atas dengan RM20.00  je...(softcopy)
kini RM15.00
Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Craft (40) Aktiviti murid (39) diari (34) BBM (32) Hasil kerja murid (29) Tunjang B.Malaysia (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1)

Senaman Si Tommy

/