Pengikut

Mei 31, 2012

Kad Huruf ABC Boy

Boleh save ye...ambik je...sempena cuti sekolah ni memang i nak bagi banyak bahan..tapi yang berbayarpun ada...hihiihi..kalau yang i list di sidebar tu semuanya berbayar ye...tapi yang ni i bagi free je untuk u all yang selalu beri semangat!
















Mei 30, 2012

Donut Perkataan Diftong

Salam 1 Malaysia
Mmm..dah lama tak gerakkan jari ni untuk hasilkan bahan..so malam ni dengan hujan yg lebat n terhebat teringin i nak share bahan ni kotla ada yang sudi nak letakkan di sudut kelas masing2 :)...so, apalagi...save je dalam laptop ye ..cuti2 ni boleh prepare bahan untuk naik sekolah nnti..















Terima Kasih Guruku





Best lagu ni...masa hari guru baru ni pun budak2 i dah buat persembahan..memang comel sangat....siapa2 yang belum pernah buat...hari graduasi nanti boleh buat...dwnload link tajuk di bawah ye untuk dapatkan lagu Terima Kasih guruku

Terima Kasih Guruku
 Terima Kasih Guruku (minus one)

Lirik Lagu: Terima Kasih Guruku
Pagiku cerahku
Matahari bersinar
Kugendong tas merah ku di punda (bahu)
Selamat pagi semua
Kunantikan dirimu
Di depan kelasmu
Menantikan kami

Guruku tersayang 
Guru tercinta
Tanpamu apa jadinya aku
Tak bisa baca tulis
Mengerti banyak hal
Guruku terima kasihku

Nyatanya diriku
Kadang buatmu marah
Namun segala maaf
Kau berikan..




Oh My Carrot







Hihihi...sebenarnya ni la salah satu template yang paling hodoh yang i pernah buat...sebab malas nak free hand..so i free finger by lappy..bertambah herot i tengok...tapi bila i post je dekat Cikgu Eela IL Preschoolers @PCE Group ada jugak yang takda masa nak created aktiviti ni bagai...so, diorang suruh je i upload....alaa...bila Aulad dah color n gunting hilang kehodohan ni semua...nampak comel je kan!..jomla buat...pesan je dekat murid2...cebisan sampah yang diorang gunting jangan di buang coz nak jadikan badan oh my carrot! 

Kenal nombor 10-20



Permulaan untuk ajar murid mengenal nombor 10-20...
free download ya!...klik sini  untuk dapatkan slideshow nombor 10 hingga 20 macam kat atas tu..
Then baru beri murid lembaran kerja di bawah..murid hanya gunting ,susun nombor 10-20 dan kepilkan menjadi nota kecil...
sambil selak nota, murid akan kira 10 hingga 20...simple!





Belajar Tulis 10-20







Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/