Pengikut

Julai 31, 2012

Bunting untuk kelas prasekolah, pemulihan & Tahun 1

 maaf ye...pembetulan....bunting sukukata kv :)




Boleh tampal di dinding atau tingkap untuk pemebelajaran murid 

Weather: The Sun Comes Up

 Seriously".. i dah ajar Aulad Bestari lagu ni..and diaorang suka sangat ikut gaya "handsome man" nie....and i memang suka lagu- lagu by DreamEnglish kids ni...Jomla search youtube :)

Julai 23, 2012

Saya puasa ke tak hari ni?




KAD " Saya puasa ke tak hari ni?" ..objektifnya:::
-nak latih murid supaya tahan lapar dan dahaga
-nak mereka rasai nikmat berpuasa

Kad ni i bagi pada setiap aulad n minta mereka bawa balik rumah..kad ni di tick dengan parent masing-masing..cikgu nak latih murid and nak bagi semangat supaya mereka berpuasa tak kirala walau separuh hari.. Tapi bonusla untuk yang berpuasa penuhkan...cikgu bagila gift apa2 bila time nak raya nanti ;)

Julai 18, 2012

BUNTING PERKATAAN kvkv


BUNTING PERKATAAN kvkv
saiz 2x2 kaki
4 pieces
RM65.00 WM (INCLUDE POSTAGE)
RM75.00 EM (INCLUDE POSTAGE)

Julai 17, 2012

BUNTING SUKUKATA KVK


BUNTING SUKUKATA KVK
SAIZ 2x2 : 5 KEPING
RM80.00 WM (FREE POSTAGE)
RM90.00 EM (FREE POSTAGE)
RM10.00 (SOFTCOPY)

Julai 16, 2012

BUNTING MAHIR SUKUKATA



BUNTING MAHIR SUKUKATA
SAIZ 2X2
RM80.00 EM 
RM90.00 WM
(FREE POSTAGE)

RM10.00 
(SOFTCOPY)

Julai 15, 2012

RHYME: vegetables theme


 Saja i nak share...ni dekat sejam i ngadap tau..huhuhu..semata-mata tak mau bg Aulad Bestari boring esok...lagi satu..betul tak...budak lebih cepat terima apa yang kita ajar ni melalui rhymes ..tambah kalau nak ajar BI kan...OH MY ENGLISH!....
 jomla u all kita ber "rhyme" esok :)

Julai 14, 2012

TEMA BUAH:: kOLaJ



LANGKAH-LANGKAH:
Gunting kertas berlainan warna secara memanjang. (agak2 jela panjang dan besar mana ya)
minta murid gulungkan kertas warna jadi bentuk bulat.
kemudian tampal aje atas gambar n jadikan kolaj..
senang n murid senyap je masa buat aktiviti ni :)
tapi cikgupun kena turun padang sama ye untuk pastikan diorang buat dengan cantik dan kemas...
SELAMAT MENCUBA!





Julai 08, 2012

Tema Buah

Free 8 slide puzzle buah-buahan untuk semua follower Cikgu Eela IL Preschoolers @PCE :)











Julai 03, 2012

PAKEJ MATEMATIK EDISI 2










PAKEJ MATEMATIK EDISI 2
RM15.00 (softcopy)

TEMA: BUNGA

Tema minggu ni bunga so..i terpikir apa salahnya tiap2 minggu i tukar nama kumpulan ikut tema yang i ajar kan....and sempat i created lagu untuk Aulad Bestari ikut group masing-masing.. Kalau u all ingat lagu kedek-kedek (lompat sikatak lompat) ni..jom nyanyi sama2..budak2 suka tau!..Jom Layan :)

KUMPULAN BUNGA RAYA
Kami bunga raya..kedek kedek
ada lima kelopak..kedek kedek
kami bewarna merah
bunga kebangsaan Malaysia




KUMPULAN BUNGA MATAHARI
kami matahari.. kedek kedek
kelopak kami banyak..
kami bewarna kuning
daun lebar batang pun panjang


KUMPULAN BUNGA ORKID
Kami bunga orkid..kedek kedek
subur kalau di baja ..kedek kedek
kami bewarna putih
kami bunga yang paling mahal



Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/