Pengikut

Oktober 21, 2012

Instruman Pentaksiran Prasekolah

PENTAKSIRAN MENULIS BM FASA 1
download

PENTAKSIRAN MEMBACA BM FASA 1
download

PENTAKSIRAN MATEMATIK FASA 1
download

PENTAKSIRAN FASA 2
download

MANUAL PELAKSANAAN PENTAKSIRAN
download

Sumber :  Blog Prasekolah Kuala Kangsar

Fail Meja Guru Prasekolah


Sila klik Fail Meja Guru Prasekolah dan download!

Lembaran Kerja Alatan di dalam rumah




Warnakan alatan di dalam rumah sahaja, gunting dan tampal pada lembaran kerja di atas.

Same Beginning Sounds "fr" worksheet


Kaitan Proses Kemahiran Sains Dengan Pembelajaran Matematik Prasekolah








Aktiviti Menyeronokkan Kerohanian, Sikap dan Nilai

Aktiviti yang Eela upload ni adalah dapatan daripada Bengkel Kursus Pembelajaran Menyeronokkan Prasekolah Negeri Pahang di Puteri Park Hotel, Kuala Lumpur baru-baru ni...ini adalah hasil daripada bengkel kumpulan kami :) 
Sharing is caring..











Kemahiran Proses Sains


Oktober 18, 2012

Pemantauan NKRA PPD Rompin ke Kelas Aulad Bestari

Tarikh: 10 Oktober 2012
Masa : 12.30- 2.00 petang
PPD  : Rompin

Alhamdulillah sistem filing ok..cuma kena kemaskini fail meja guru (confuse n baru tau tetang fail meja guru ni tahun ni..tp mujur dah pernah print fail meja ni..just nak kena update carta organisasi sahaja)..
Buku Akta Pendidikan juga disarankan perlu ada di kelas prasekolah :)..yang lain2..komennya sangat membina. Thanks En Hassan!








Tempat ke-4 Educational Blogging Peringkat Kebangsaan 2012

Salam..
kalau u all ingat eela dah pernah masuk pertandingan Educational Blogging ni 2 tahun lepas and dapat tempat ke-3..masa tu takda pun lagi pertandingan ikut kategori sekolah, ipt atau terbuka n masa tu pun penyertaan tak ramai mana just 200 lebih je macam tu..

Bulan May lepas eela ada terpandang pasal Educational  Blogging ni coz tahun lepas dah ter "mis".. So, saja suka2 isi and tak confident boleh menang coz rasanya penyertaan makin meningkat.. Tertunggu-tunggu jugak resultnya masa bulan Julai..bila tengok web ICT UPSI menyepi je..so eela ingat maybe tahun ni pertandingan takde..

Tak sangka siang tadi tengah syok cabut rumput dekat taman depan kelas, PPM bagitau eela dapat nombor 4..seriously eela ingat pasal Anugerah Pra Terbilang tau..( ada hati jugak nak dpt 5 bintang :) 
the bila dia bagi surat dekat eela, i'm very suprise jugakla coz tak sangka tersangkut jugak nombor ..Tetiba rasa bersyukur + berbangga jugak coz walau hanya tempat ke-4, satu-satunya blog berteraskan Pendidikan Awal Kanak-Kanak dapat membuka mata para juri..

Apapun.. tanpa kalian semua yang selalu menyinggah and bertapa disini, eela jugak takkan berjaya seperti ini sekarang ;).. So, Thanks to all of you and thanks to ICT Centre UPSI coz bagi Eela ruang dan terus bersemangat untuk berkongsi tentang dunia Pendidikan Awal Kanak-kanak disini.



Oktober 16, 2012

Lawatan Penanda Aras SK Purun ke Prasekolah SK Jengka 11



LAWATAN PENANDA ARAS
 FROM SK PURUN BERA

Thanks to all of you ..Kadang-kadang orang luar lagi appriciated dengan hasil kerja kita :).....
tettttttt......tak boleh luah lebih-lebih coz it's very complicated..
However..seronok dengan kalian semua coz sudi datang dari jauh semata-mata untuk berkongsi idea..



Oktober 13, 2012

Kursus Pembelajaran Menyeronokkan Guru Prasekolah Negeri Pahang

Tempat : Hotel Puteri Park, KL
Tarikh  : 10-12 Oktober 2012

Salam 1 Malaysia...
Ehh....seronok minggu ni ea coz dapat pergi kursus... dah lama betapa kat sekolah je...and paling best coz sambil kursus sambil menjana pendapatan jugak utk disumbangkan pada peniaga2 :)...
Kursus kali ni yang jadi Jurulatih Utama nya adalah di kalangan PPD 2 dalam negeri  Pahang..Apa yang Seronok?....Jom selak photo2 kat bawah :)







Semua bahan di atas hasil tugasan setiap kumpulan yang dah diagihkan ikut Tunjang-Tunjang KSPK

 Dia... kebanggaan kami ...Pn Azlina bt Aziz (JU Negeri Pahang)
Guru Inovasi jugak..

 Dia.....nak interframe jugak....
(bercita-cita nak jadi macam kak Ina.. tapi..xmampu la rasanya..angan2 kosong je)

 Sesi berbengkel 

 Kami Kumpulan Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai

 Bersama Ketua Sektor Akademik Negeri Pahang




Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Craft (40) Aktiviti murid (39) diari (34) BBM (32) Hasil kerja murid (29) Tunjang B.Malaysia (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1)

Senaman Si Tommy

/