Pengikut

Januari 13, 2017

Lets Learn Letter Oo

Lets learn letter Oo!
 AP masa akhir dah ni. Agak kelam kabut juga coz nak buat kolaj ni memang take time. Kali ni kita guna tisu pula. Koyak tisu dan renyuk. Harap akhir tahun nanti anak anak cikgu punya tulisan yang kemas dan comel macam cikgunya tulisan cikgunya. 😗












Januari 11, 2017

Ruang Perbualan Pagi

Sebenarnya nak bagitau..
Kami sedang merasmi karpet cikgu baru beli..
Bila duduk jer atas karpet ni semua akan jadi dengar kata!
PEACE!!!!!!!!!!!!!




RUANG PERBUALAN PAGI

Lets Learn Letter Aa

Let's Sayang kita lembutkan lagi jari tu..
Sebelum rehat tadi Aulad Bestari join  Sambutan Maulidur Rasul peringkat sekolah punya.
So balik kelas ni je aktiviti sempat kita buat.
Ok uolss.. saya belanja templat free juga untuk buat aktiviti kolaj ni ke anak-anak.

Actually hasil kerja ni termasuk dalam bahan mengajar yang saya buat untuk pakej LETS LEARN A to Z. Idea imej visual ni di adaptasi dari website oversea then saya lukis sendiri, scan n masukkan dlm laptop dari huruf A sampaila huruf Z :)
kenapa lukis sendiri? sebab yang dlm website tu hurufnya berwarna so saya fikir fikir saya cuba lukis sendiri untuk jadikan gambar bentuk huruf ni ada dua versi (berwarna dan line drawing)













~Doakan kesejahteraan Cikgu Ell~

Januari 10, 2017

KOORDINASI MATA TANGAN- PSIKOMOTOR HALUS


Ok.. Aktiviti harini
MENJAHIT PINGGAN  AJAIB Aa
Kusyuk sampai ke cikgu tau.. Penat nak betulkan sorang-sorang. Betullah tak semua orang ada kemahiran yang sama..hahahaha.. tapi memang best juga bila apply aktiviti ni ke anak-anak.. diaorang dapat rasa pengalaman baru.. ye tak???
Tengok hasilnya di bawah ni.. kan comel!


minggu orientasi prasekolah



  Minggu kenal kenal dengan kawan baru, kawan lama. Tak lupa minggu nak berkenalan dengan cikgu baik, cikgu cantik..hahhahaha.. ( nak jugak rasa cantik).
Aktiviti ni saya just print gambar haiwan-haiwan dalam 4 set (ayam, kucing, lembu, kambing). Kemudian saya agihkan pada anak-anak. Then saya minta mereka bunyikan suara haiwan berdasarkan gambar pada kertas yang mereka dapat. Masing -masing membentuk kumpulan setelah berjumpa dengan haiwan yang sama melalui suara haiwan yang dibunyikan. Simple jer.


Ehhh!!! 👀 😝
Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (51) Tema (44) Craft (40) Aktiviti murid (39) diari (34) BBM (32) Hasil kerja murid (29) Tunjang B.Malaysia (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Awal Matematik (4) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1)

Senaman Si Tommy

/