Pengikut

Ogos 14, 2011

Kad 1 Malaysia

Salam 1 Malaysia...tujuan buat kad ni coz nak penuhkan sudut 1 Malaysia :)
n bolehla share ngan u all semua..

haa..da ramai pun yang copy paste untuk gambar ni..hahaha..mentang2la i tak watermark name i besou2 tu....
takpa..sapa nak, ambik jela..dri korang ambik tanpa izin..terang2 i bagi je,,dah napepun boleh copy paste :)


tapi kalau u all nak yang lebih detail..plss bg kredit tuk i yang tolong buat ni boleh x???...tak mahal pun

RM5.00 
(softcopy)
11 slides size A4 landscape

Ogos 09, 2011

Esok Hari Raya!

Assalamualaikum....walau puasa pun belum habis..tp perasaan nak raya tu mmg dah berkobar-kobarkan..dah mcm Super Mak kat TV3 tu.. hahhaha.....so, terhasillah ringbook Esok Hari Raya ni versi Upin Ipin....Minta maaf ye..i bukan menciplak karya Upin Ipin ni...coz cerita ni sebenarnya dah lama i buat....cuba klik sini....haaa...3 tahun dulu guna kad manila je...buat bentuk ketupat ni bsor2...budak memang seronok bile i crita kat diorang..tp tahun ni saje nak update gune komputer pulak...my dearie dghter memang suke sangat dgn upin ipin ni...tu yang i hasilkan pasal upin ipin..kebetulan bile google banyak pulak pic upin ipin ni tentang raya :)...







ni yang dah siap :)










RM10.00 (softcopy)
saiz A4 landscape
Cerita Esok Hari Raya! +  niat puasa dan doa berbuka puasa + MP3 suara upin ipin baca niat puasa dan berbuka puasa +
PERCUMA 18 kad imbas juadah hari raya dan kuih tradisional!

Ogos 08, 2011

Seronok dapat BUKU ADIK BIJAK 3

Bertuahnya diorang tahun ni coz dapat buku ADIK BIJAK 3 yang dahpun i hasilkan...frust jugak tengok diorang ni yang dah abis AB2 asik dok main je..dah malas baca buku..buject da pandai baca latu..mmm...i pun ape lagi..pulun siapkan buku 3 ni pulak..taknak kasi can diorang dok saje..hahhaa...
yang pasti diorang seronok sangat!!..tu yang buat i pun jadi seronok...boleh diorang bawa balik rumahkan...i dah suruh diaorang beli buku cerita sendiri..tapi ealakan..tak semua parents ni alert pasal belajar diorang ni..kadang2 tak mampu asik nak beli buku je kat anak :)
buku ni i prepare untuk cuti hujung tahun nanti jugak..risau kot dioarang langsung xbaca..habis lupe apa yg dah blajar..bila naik tahun 1 nanti..xpasal2 yang xpatut duduk kelas LINUS tibe2 trcampak pulak dia kat situ :(..




  Farah memang dah lancar membaca..seingat masa baru masuk pra dulu..dia baru pandai membatang sukukata kvkv..tapi budaknya memang cepat cacthup...sbb tu dia da boleh baca..senang hati cikgu :)

Ini Adlina...selalu kena marah sebab dia suka menghafal..seawal bulan 4 dia dah tamat ADIK BIJAK2.. tapi bila suruh baca buku cerita dia masih tergagap2 mengeja...naik hangen di buatnye..huhuhu
tapi alhamdulillah sekarang dia dah boleh baca walau x selancar mana :)

Buku Kenal & Baca 2

Dah lama bersawang bahan ni akhirnya siap jugak :)..
Buku Kenal & Baca Siri 1&2 dihasilkan untuk memudahkan murid membaca dan secara tidak langsung ia boleh mengajar murid cara untuk membina perkataan menjadi ayat pendek. Cikgu boleh gunakan buku ini untuk memberi contoh macam mana nak bina ayat berdasarkan perkataan2 yang diberi. Ia menjadi bertambah menarik bila disertakan dengan gambar bewarna dan bentuk bukunya yg memang sesuai untuk budak2 prasekolah hinggalah Tahun 1
Buku K&B 2 ni tertumpu pada perkataan DIFTONG..untuk prkataan kvkv..kvkvk or kvkvkv..klik K&B siri 1 ni :)

Jom tengok content K&B siri 2...

















RM10.00 
(softcopy)
size 1/2 A4 
50 slide..boleh tampal depan belakang
Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/