Pengikut

September 25, 2011

4 Model Kurikulum Pendidikan di Malaysia

Salam 1 Malaysia...entry kali ni i just to share tentang Model Kurikulum di Malaysia yang rata2 siswa&siswi memerlukan untk tugasan mereka..macam la i jugak...n u all yg dah jadi cikgu pun harusla ingat2 kembali pasal model ni...

Modul Kurikulum di Malaysia ada 4 iaitu Model Taba, Tyler, Stenhouse dan Trenda Kini (trend terkini)..
jom survey coz i and Group G-JUENNI (group asignment)  dah buat dalam bentuk grafik :)...n untuk Model Taba i dah post tuk entry sebelum ni..so, u all carila di bawah2 ea...

Model Tyler










Model Stenhhouse






Model Trend Kini




September 22, 2011

Syarat Kelayakan & Bil Penjaga di Taska



Contoh Brosur Bahaya Makanan Segera




contoh brosur prasekolah 2011





Cerita Kanak-kanak ::Kisah Dina dan Dani

Salam 1 Malaysia and Salam seluruh dunia :)...
Betapa busy nya i sampai tergendala detik2 indah dengan blog i nih...
tapi kali ni sempat jugak i post bahan dekat sini...sibuk i ni semua gara-gara Program Gemilang Pra Peringkat Negeri Pahang and dalam masa yang sama i terpaksa paksa rela tau...menyiapkan asignment i...maklumla..sekarang dah jadi siswi semula :)..
isshhh..best pulak berceloteh setelah sekian lama i tak berblogging....
salah satu asignment yang i kena buat..hah..macam cerita kat bawah nie...mulanya memang nak hantar yang ni..tp memikirkan jalan ceritanya yang x berapa mantap...so, trpaksala i cancel...tp i suke coz gambar ni i cari sendiri  dari cd clipart sifu Fauziah A. Rahim....bukan scan tau..and i bina cerita ni sendiri.......Tringin nak share ngan u all....so....layan aje!!!!












Grafik Model Kurikulum Taba







Kad Imbas Nilai Murni



Sesuai untuk jadikan alat bantu belajar selepas sesi bercerita untuk dikaitkan nilai murni dengan cerita pada hari tersebut..
sesuai juga di tampal dan dihias di sudut Ketrampilan Diri

RM5.00 (softcopy)
saiz 1/2 A4
40 keping

Teknik-teknik Bercerita



Jenis-jenis Cerita untuk Kanak-Kanak


September 09, 2011

Set Tunjang2 KSPK


Dalam bentuk image JPEG
Boleh dijadikan bunting untuk diletakkan di pusat2 Tunjang KSPK..

RM5.00
softcopy
Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (53) Tema (45) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Tunjang B.Inggeris (16) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Sayur-Sayuran (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/