Pengikut

April 25, 2011

I have somthin' to give u all ::)

Salam..
alhamdulillah and rasa murah rezeki sangat coz ramai yg support semua bahan yg i dah buat (skema x ayat i)..kihkihkih..Okla..so, sebagai perhargaan, i hadiahkan ABM kat bawah ni untuk u all sebagai follower or custumor i yg tak jemu2 bagi i semangat :)
yang kat bawah ni satu je kan..so ada 3 keping lagi and u all boleh klik link bawah, then download k!!..
Thank You so much :)



v+kvk  free


April 24, 2011

Kemeja untuk Abah :)

Teringat aktiviti tahun lepas..tp kemeja ni buat masa Hari Bapa...tuko jela untuk tahun ni kita wat untuk Tema Pakaian..fleksibel kan..hehehe..
masing2 kena buat kad berbentuk kemeja..siap letak neck tie lagik:)..

tengah proses butang baju:)

Gunting nak oi..jangan tak gunting..nanti klau x ballance ukuran baju tu x lawo pulak :)
em..yang baju merah tu da gam neck tie dye n tgh hias2 corak..

dah siap dah...kemeja ni Farah yang punye...dah tak sabar nak bagi kat ayah :)
sebenanrnye i sepadukan jugak Tunjang B.Inggeris kat cni untuk tajuk GREETING ::

hasil tangan 'si kecik'

Aktiviti Tema Pakaian::

Hiii...
Last Week da masuk tema pakaian pun..
Ha..ni aktiviti paling senang nak di ajar and budak pun confem sukala...
Pertandingan melipat pakaian dengan pantas dan kemas & Pertandingan memakai baju dengan pantas :)

siap sedia untuk lipat baju masing-masing

Nampak tak yang duduk termenung tu...Adik Hamimi ni la jadi juara tuk kedua-dua pertandingan yang i da buat..eh..mmg pantasla dia..ingat x mase celebrate besday party tuk pertandingan cari gula2 dalam tepung...Dia jugak yang menang :)..



ni pulak pertandingan pakai baju paling pantas...


Seme da pakai baju masing2...eh..nape yang 3 lagi tu still pakai baju uniform???..
kihkihkih..korang jawabla sendirik..teacher malas nak bagitau..

April 23, 2011

Kad Gambar Bertema SIRI2

Assalamualaikum..
Kad Gambar Bertema SIRI 2 dah siap!...
boleh belek-belek bagi puas hati dulu, then baru boleh order pd yg berminat :)


Tema Kenderaan
16 keping kad gambar

Tema Haiwan Liar
12 keping kad gambar


Tema Hidupan Laut
10 keping kad gambar

Tema Sayur-sayuran
16 keping kad gambar

Tema Haiwan Jinak
8 keping kad gambar


 
Bendera Negeri
16 keping kad gambar

Semuanya ada 72 kad gambar dengan hanya
RM10 
(softcopy)

sesiapa yang berminat boleh pm i di facebook or
sms only 0179784779



April 22, 2011

Birthday Party :)

Salam 1 Malaysia...
kali ni nak entry pasal Birthday Party last week...hehehe..da berkepuk2 pic dalam lappy ni yg still i blum upload kat sini :)...
Zassss pic kat bawah..

Birthday untuk 6 orang murid ni and sorang lagi si comel Abeera tak mai sekolah pulak masa nie..

Peacessss...best diaorang dapat snap gambar..


Lucu betul masa aktiviti tiup belon samapi pecah ni..kihkihkih

Da tiup besou2 pun belon tak mo pecah..last2 i terpakse suruh diaorang duduk atas belon tue..

Yang ini takott dengan belon...tak kaci...dia tiup kecikk jew...


Sesi main cari gula2 dalam tepung...lagik lucu..ada yang sampai nak termuntah-muntah coz tertelan tepung..


Pemenang Tiup belon sampai pecah :)

April 21, 2011

:KUNTER DI BUKA: Kad Gambar Bertema::

Assalamualaikum...
Ini adalah ABM i yang latest and i da letupkan pun kat fb :)
Alhamdulillah ramai yang berminat coz sekarang ni ramai jugak cikgu yg tgh berlumba-lumba nak hias kelas..specially untuk kelas2 yang baru buka..so, bahan2 ni dapat bantu cikgu untuk ajar murid cikgu mengikut tema dan boleh digantung di dalam kelas..confem berseri punyer :)..
I bagi pihak cikgu2 yang tak punya masa dan kurang expert untuk bina ABM ni try untuk bantu supaya kelas cikgu dilengkapi dengan kad gambar bertema nih..
(skema jekan)....sesape yang berminat..boleh belek2 ye sampai bawah..

 12 keping Kad Gambar
Tema Buah-Buahan

 10 keping Kad Gambar
Part Of Animals Body

 8 keping Kad Gambar
Tema Cuaca dan Musim

 12 keping Kad Gambar
TemaPakaian

 12 keping Kad Gambar
Tema Pekerjaan

 10 keping Kad Gambar
Road Signs

 12 keping Kad Gambar
Tema Serangga


Semua bahan di atas adalah dalam bentuk SOFTCOPY
dengan hanya RM10
Bahan ni i akan send melalui email atau facebook!

Sesiapa yang berminat boleh pm i di facebook atau sms only 0179784779


April 12, 2011

Tema PASIR

 Assalamualaikum....
Alluuu...
hari ni i sempat pergi cedok2 pasir kat taman untuk buat kolaj macam kat bawah...so u all boleh copy paste je pic bawah ni if u all rasa cam best tuk jadikan aktiviti kat kelas u all :)
aktiviti ni kat bawah Tunjang Sains dan Teknologi k..ada sp untuk mengecam habitat haiwan..so haiwan kat bawah ni semua yang habitatnya tinggal dalam pasir :)
















Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/