Pengikut

Januari 29, 2012

ASAS MENGENAL DAN MENULIS HURUF

FEBRUARY MARVELOUS!

seharian i cari bahan di internet..n yang i paling x sangka, akhirnya i dapat menyiapkan garis huruf yang i buat sendiri guna shape, dapat siapkan kad ABC yang comel (anggukkan ajelah)...i memang tak pandai nak guna program2 yg lagi senang nak create sebenarnya...i try guna mana yg i rasa i boleh buat..then berhasil jugak :)
lepas ni tak ada problem lagi untuk murid i yang umurnye 5 tahun, yang langsung tak boleh menulis, yang langsung tak kenal huruf..and nak share dengan u all semua...







Januari 26, 2012

Tanglung Chinese New Years

Salam 1 Malaysia n  Gong Xi Fa Chai untuk rakan yang berbangsa Cina...
 untuk tahun 2012, inila 1st time i upload my new daughters  yg boleh tahan nakalnya...kehadiran diaorang buat i jadi lagi kurus lepas ni.....sangat mencabar and tercabar..hope i dapat settelkan diorang ni jadi budak yang berguna...(sangatlah confident Cikgu Eela ye!...

Aktiviti ni selesai i jalankan siang td tuk penuhkan 2 hari persekolahan ni..almaklumlah, u all confem ada yg cuti sampai seminggukan..i pulak berkalut2 nak ke sekolah..pening dengan Al Atif yang demam...huhuhu
alaa....suka melalut crita lari dari tajukkan...ok2 
Jom buat tanglung yg paling simple sangat ni sempena Chinese New Year!!!




Januari 17, 2012

12 BULAN ISLAM




Tema Anggota Badan

KENAL 3M
Last Week try masukkan suara tuk bhn yang simple giler i rase..seriously...nampak macam pakar it..hehhe..tp sebenarnya i tak pernah tringin cube pun untuk hasilkan bhn guna slideshow siap ngan suara pada tahap yang maksimum..paling2 pun tunjuk silent slideshow je..huhuhu..Ahad lepas tetiba datang idea rajin untuk buat bahan yang i rasa sangatla simple.. saja nak share coz i tau, u all semua lagi hebat untuk create karektor yang lagi bagus :)
kalau nak tengok hasil kerja i yang suam2 kuku ni..klik je link bwh ni 



after dah siap tunjuk basic 3m guna ppt kat atas, i bagi latihan pengukuhan untuk pastikan yang diorang betul-betul kenal huruf m atau x??...sambil2 tu i saja nak tengok diaorang ni kreatif ke tak untuk hasilkan muka yang sempurna... (alamak...nape ayat tunggang langgang ni)....

FLIPBOOK 
 (yang ni copy dr website je...but, if u all suka..u all pun boleh buat dengan budak2:)









WORKSHEET

Januari 11, 2012

Lembaran Kerja: Kenal Bentuk


Sesuai untuk murid 6 tahun


                                                                Sesuai untuk murid 5 tahun
Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/