Pengikut

Disember 31, 2011

EXCLUSIVE JANUARY 2012

New Information!..
Cikgu Eela (IL) Preschoolers @ PCE merupakan nama baru untuk produk i...if u all nak join group i di fb just type this name ya!...
cerita pasal produk baru i ni....ada yang tanya..kenapa mahal sampai RM15.00..content dia sikit je....(boleh tak i pikir2 kan jap)
Emoticon


U ALL NAK TAU?Emoticon
  • pengorbanan i yang tidur kadang2 sampai pukul 3am..n kurangnya tumpuan i pada family untuk menghasilkan produk yang terbaik sememangnya tak ternilai dengan RM15.00 ni :)
  • kualiti gambar  memang cun sangat.
  • menghasilkan lembaran kerja bukanlah semudah yg u all sangka...coz i ni memang cerewet..if i rasa xpuas hati i akan delete and buat semula yg lain..
  • untuk edit semua gambar n memikirkan design yang comel i terpaksa menghabiskan masa i depan lappy ni berhari-hari..(idokle 24jam...tpnya seriously kdg2 4 jam hanya untuk uruskan hal2 lain, selebihnya hanya pada produk)

EXCLUSIVE JANAURY 2012 
  RM15.00 sah sehingga 15Januari 2012  je ....
after 15/01/2012..harga asalnya  RM20.00..










RM20.00 
kini
RM15.00 (softcopy)

Disember 20, 2011

Group Kids Learning Produk Cikgu Eela

Assalamualaikum...
To all my lovely follower yang setia dan berminat untuk membeli Produk Cikgu Eela..u all dialu-alukan untuk join GROUP KIDS LEARNING PRODUK CIKGU EELA yang baru i bina khas untuk custumor yg setia n selalu support bahan i...before this i ada buat page, tapi i rasa dengan adanya group ni lagi senang untuk i organize segala pesanan bahan2 dari custumor yg dah order..n lagi senang untuk i sampaikan info2..
then bila ade group senang juga i nak dpt respon, cadangan, complain n dddd... dari custumor..

If u all join group Kids Learning ..insyaallah jika kelapangan masa..i akn upload bhn2 free or clipart yg cumell2..tips2....mcm2la...just utk my custumor yg selalu beli produk i...Tulus sebnarnye, i lagi suka berurusan di facebook berbanding emel or sms :)...n i mmmemmang jarang buka email i :(..
 hope bila dah ada group ni..i akn lebih kenal custumor2 i..n   sharing is caring :)



Kids Learning 3

I have new product!...u all confem teruja tengok gambar2 ni...yang penting.bahan ni dapat bantu cikgu2 semalaysia untuk mengajar ank2 kecil kita...if u all berminat...just pm i di facebook or sms only...



 SIMPLE GREETING CARD 
size 1/2 A4 
12 card- 1 worksheet




SIMPLE INSTRUCTIONS
size A4  potrait
17 card- 17 worksheet



Simple Greeting & Simple Instructions
RM10.00 (softcopy)

Disember 12, 2011

ENGLISH PACKAGE 2::grab it!!

Content yang ada dalam English Package 2 ni macam yang i post kat bawah :)

  • Kids Learning 1-ACTION learning & Simple Verses + Action Verbs Worksheet
  • Kids Learning 2- Simple Verses
  • Free Decorative Class Card 2 Version




 Correction!...
not 5 ya!.. but 6 worksheet..




FREE GIFT
Decorative Class Card
9 slide

RM15.00 (softcopy)
size A4
If u all berminat..just PM i di Facebook or sms only 017-9784779

Contoh Takwim Tahunan Prasekolah

12.30 am..Susahnya nak memejamkan mata...n teringin nak mengomel sempena kehadiran template blogger i yg baru ni....comel tak???..comel tak??...please ye masing2 tolong anggukkan kepala untuk tidak mengecikkan hati i....hahaha..
Hari ni i rasa sangatlah membuang masa  untuk cari template yg betul2 buat i jatuh hati..mm..dan akhirnya..........tadaaa...sempena nak tinggalkan 2011...i tukar lagi sekali template blog ni...

Untuk nak hilangkan rasa bersalah i yg dah buang masa siang td, so...i bertungkus lumus siapkan pulak takwim prasekolah untuk tahun depan :) huh..dah macam bertungkus lumus nak jahit baju kurung moden selai je...
Teringin pulak nak tayang kat sini...boleh share dengan u all...manalah tau kot2 ada cikgu yg baru nak posting tu tp rasa macam blurr je..mehla kite berkongsi :)...






November 21, 2011

Last Day with Brilliant Kids 2011

Akhirnya..terpisah jua!!!!!!!!!!......
mm...tula dia..setelah 11 bulan bersama...akhirnya terpisah jua....pic kat bawah ni adalah last day with budak2 i...macam2 pesan..nasihat..dah pun i bagi kat diorang ni...risau sungguh nak i lepaskan ke tahun 1 coz melihatkan sikap budak2 tahun ni...sangat2la susah untuk dikawal..coz im not perfect human, so..ada tikanya rasa sedih takut2 i sebenarnya yang x dapat nak pupuk sikap diorang ni untuk jadi murid yg lebih berdisiplin...sampai Aqilah tegur i, " cikgu..cikgu janganla nangis lagi"....alamak!!..cikgu nangis ke... ter..emosi pulak...
Kenangan pahit manis bersama u all xkan cikgu lupakan..n jadilah manusia yang berguna!...
Thanks jugak utk parents yang sangat memahami coz tahun ni walau i ada marah2 n ter pukul yg giler2 ke dekat anak u all..tp u all xprnah sikit pun melatah apa yg cikgu ni dah buat kat anak dia..(eh..tp kalau ada bunyi2 kat belakang i, xtaula pulakkan)...abistu nak buat camana kan...nak didik budak2 sekarang ni..hai..kalau tak kuat imannye...confem cikgu boleh masuk hospital sakit jiwa!!...tapi alhmadulillah...walau korang nakal..tak dengar kata..n kadang2 mencabar kesabaran cikgu..tp cikgu tetap berbangga dengan korang semua.....

Plss...katakan cantik pada baju tshirt biru tu....:)...
Baju ni i bagi masa Graduation Day 2 hari sebelum tu..so, dah pesan awal2..hari Jumaat ni pakai 'baju hadiah"
sebab nanti kita nak tangkap gambar..Jom ramai2 kite 'tangkap' gambar nie..wiiii!!!! 


Sebenarnya..ni la motif utama diorang datang sekolah ari Jumaat tu..hahhaa....masing2 dah tak sabar nak makan KFC...so, KFC ni makan kat rumah je...berbesar hati parent kalian tgk..boleh mkn sama2 dengan mak..adik....kalau xcukup..silalah beli sendiri!!!.....

SELAMAT BERCUTI!!!...
Pastikan setiap dr kita dah tanam azam yang baru supaya ianya akan menjadi lebih baik untuk tahun hadapan...moga kite menjadi insan yang lebih berguna...u all jangan asik tanam tebu di tepi bibir je ye...

Cikgu Comel Macam Bunga ????

I saja nak share satu cerita yg pada i sgt terhibur n kelakar pun ada,dah lama simpan ni..n baru hari ni dapat i postkan..hihihi..satu pagi tu, bila i keluar je dari pintu kereta...ade la 4-5 orang budak2 i yang selalu datang awal sekolah, ramai2 sebut..."Cikgu eela comel macam bunga dan cantik macam model"....hahhaha...terhiburnya i pagi tu dek telatah diorang ni...rupa2nye si Farah dah buat satu yg i rasa istimewa sangat tuk i hari tu...cubela u all tengok kat bawah ni...i pun xpernah ajar teknik ni dekat dia...tapinya, dia mmg budak yang kreatif sangat2...

 I tanya...Farah buat macam mana ni..." saya ambik tisu banyak2..lepastu saya basahkan...baru boleh warna dan tulis kat atas tisu tu"...
Cantikkan..."comel dah jadi comil....model dah jadi modil"....whateverla..ni satu perkembangan yang baik sangat tuk budak2 seawal usia macam Farah...


Lembaran Kerja :ADIK BIJAK MENULIS

Kali ni i nak share buku kerja yang dahpun i hasilkan sebelum cuti ni...dah lama pun and dah ramai yang beli..tp bru hari ni  ada kesempatan untuk i update bahan ni kat blog...berkorban masa untuk i siapkan buku ni sebelum cuti coz berharap sangat i sempat bagi Adik Bijak Menulis ni untuk budak2 i sebagai homework sebelum diorang naik ke Tahun 1..sungguh risau sangat2 if diorang langsung x buka buku sepanjang cuti sekolah ni...sekurang2nye bila ada bekalan macam ni i xdela terkilan sangat coz hujung2 tahun ni i memang sibuk n kekadang xsmpat nak ajar diaorang membaca..yang mana still masih mengenal perkataan i bagi diaorang ABM 1..n kebanyakannya semua dapat Buku ABM 2 (mahirkan diorang menulis supaya tulisan tu lebih kemas dan cantik)-.
Tahun 2012 nanti dah mudah sikit kerja i...photostat buku ABM 1ni tuk semua budak n jadikan  sebagai homework...suruh diaorang tulis n baca kat umah...datang sek cikgu just suruh diorang ulang semula 10 perkataan yang diorang dah buat tu....mudah2han la kan...yang penting kita dah berusaha...so, taklah rasa terbuku kat hati ni if diorang still x dapat nak ketchup...










ADIK BIJAK MENULIS 1&2
RM10 (Softcopy)
if ada yang berminat boleh pm i di fb or sms only..tgk dekat sidebar atas skali tu ada no hp n no acc i :)..
hope dapat membantu anak didik kita...

November 10, 2011

Sekitar Majlis Anugerah Prasekolah Terbilang Per Negeri Pahang 2011

Terharu rasanya n tumpang bangga n tak lupa nak wish tahniah untuk Prasekolah Cemerlang SK Ulu Jempol yang tersenarai sebagai Prasekolah Terbilang mewakili daerah Maran ..so, kalau ada sapa2 yang nak buat Bench Marking Prasekolah area Maran ni i suggest la awal2 untuk ke prasekolah milik Pn Wan Fatimah bt Wan Ali bukan Wan Rahilah Wan Abdullah ye..hihihi...she is the best!..

Sekitar Majlis Anugerah ni yang dahpun diadakan semalam 9/11/2011 bertempat di BTPN Kuantan...kami semua berkumpul untuk sama2 meraikan program tersebut...dah sampai ke tahap ni..i dah cukup berbangga coz pengalaman ni tak semua orang akan rasai..Tahniah kepada semua guru prasekolah negeri Pahang yang terlibat dah tahniah untuk 8 Kelas Prasekolah dalam negeri Pahang yang terpilih ..

Thanks pada kwn2 alam maya...yg banyak support n bagi kata2 semangat terutama di laman Facebook...U all dah guna pakai bahan2 i pun..i dah cukup berterima kasih sebenarnya...






Ucapan Pengarah Pelajaran Pahang, En Yahya bin Zainal Abidin

 Guru Besar SKJ11 dan SK Ulu Jempol

 ce tengok yang tengah tu...haaa..tula dia kak Wan Fatiman Wan Ali...mmg cikgu yg dedikasi....
bersama Cikgu dari SK Pekan Jaya....

 ni yang paling best.....di apit oleh JU2 negeri....kot2 dapat aura :)



Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/