Pengikut

April 19, 2017

Aktiviti Bahasa dan Komunikasi Prasekolah (belajar kvkv)

Memadankan sukukata menjadi perkataan.
Memadankan perkataan dengan gambar yang betul.
Aktiviti biasa-biasa.. Tapi budak seronok je kan :)

Ell agih 3 Kumpulan.. so hardcopy bahan ada 3 set.
Boleh save image je yer templat di bawah ni...
Semoga bermanfaat.






\





April 18, 2017

BUKU KOMUNIKASI

Assalamualaikum.
Salam 1 Malaysia untuk sayang2 yang singgah ke blog yang dah bersawang ni...
Admin still bernafas and ada cuma menyepi dah lebih aktif di fb dan IG.

Ok.
Ell just nak share tentang Buku Komunikasi ni.. Ni pun dapatan dari KURSUS FLIPPED CLASSROOM peringkat negeri Pahang yang Ell pergi baru2 ni...Alhamdulillah dapat bergandingan dengan senior2 dan otai2 terhebat dalam negeri time kursus ni memang auranya akan sampai ke kita.
Ramai yang dah pernah buat.. Tapi apakata kita perluaskan dan mulakan lagi sekali yang mana dah terhenti tu.
Buku Komunikasi ni fungsinya simple. Just nak bagi memo/makluman pada parent. Contoh memo ell ada lampirkan sekali..
Bila dah terlibat dengan kaedah flipped classroom automatik kita harus melibatkan parent juga dalam pembelajaran anak2. Medan group whattapp itu memang wujud. Tapi macam di kawasan Ell ni ada juga parent yang still takder whatapp dan ada juga yang jenis kurang cakna. So, adanya buku komunikasi ni kita boleh tengok penglibatan parent dan juga sebagai bukti dan rujukan pada kita apabila pemantauan dijalankan.
Faham ke faham??



Size separuh kertas A4 jer tau. Nanti download link yang Ell bagi..cikgu just edit nama sekolah je dan yang dirasakan perlu. Then setting kat print 2in 1 yer...


ni je isi dalamnya :)


Contoh memo ni nanti tampal je pada ruang kosong tu. Bagi pada murid minta parent sign tanda diaorang dah maklum apa yang kita sampaikan.


Nak template buku ni?????.. serius nak??????

klik Cikgu Ell Chanteq ;) 

korang memang cute kan!
Moga bermanfaat untuk semua..
SALAM SAYANG


Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/