Pengikut

Disember 10, 2012

YEAR END SALE 2012!



Misalnye kalau U ALL nak semua bahan RM5 nipun boleh jugak..
harga asal RM145 (free postage)
after YES RM90 


if u all  nak semua bahan RM10 ni..boleh jugak
harga asal RM170
after YES RM110
(free postage CD)
JIMAT KAN!

PENATT aii nak created calendar nih..tp demi menghargai kalian...I REDAHH JE!!...sambil tengok bola smbil buat kalendar...akhirnye SIAP!! :)
kalendar ni memang i tak jual..as a free gift utk custumor yg beli bahan i..

if berminat massge phone i ~017-9784779
(massge ye bukan call)

November 29, 2012

Kad Abjad


 Kad ni nak streaming aulad2 tahun depan...boleh jugak nak tampal atas meja diorang....siapa yang sudi, ambikla :)

November 20, 2012

Pakej Persedian Awal Tahun


Woww!!!!!
Jarang Eela nak jual bahan yang boleh edit..tapi untuk senangkan u all..untuk bg u all pun ceria2..comel2 RPHnya..and untuk bagi u all bersemangat n xsabar2 nak pergi sekolah next year..hihiihih...
so..kaunter persediaan awal tahun edisi 1 di buka sekarang :)
 

 takde idea nak design carta untuk murid?
ni ha..template dah ada..tinggal nak lekat gmbar and edit nama je :)

 contoh tema2 untuk setahun (kalau rasa tak sesuai boleh edit je :)
wooo......jadual peribadi pun ada...versi cheerful!!..GB tengok pun mesti dalam hati terdetik..mmg patut awak jadi cikgu pra.hiihihihih...colourful!

 TEMPLATE Rekod Baca Murid...
boleh Edit ikut kesesuaian ye....


ada sorang member tgk rph eela...dia suggest.."ko jual jela cover depan rph tiap minggu ni..comel sangat!..hihiihi..kan..
so eela masukkan skali..kat PAHANG ni rph still guna file..klu yg dlm buku pun...nk cantikkan..boleh tampal :)...boleh edit jugak kalau rasa tema ni  tak sesuai untuk minggu tersebut...


Semua di atas RM10.00 sahaja
(boleh edit)

November 01, 2012

KAD ULAT KV

After frust dengan Pertandinagn Prasekolah Terbilang negeri Pahang coz kali ke 2 dah masuk tp still tak dapat tempat pun...(malu je kan)..tahun depan confem dah tak nak dah!...
So, semalam sempat eela curi-curi masa hasilkan bahan untuk aulad coz eela tak nak give up..rezeki eela mungkin takde kat situ...tapi eela tetap akan hidup dengan blog eela..dengan bahan-bahan eela..khas untuk pendidikan awal kanak-kanak..and eela akan terus share dengan follower blog ni..
Idea buat kad ulat ni eela ambil dari blog Brilliant Aulad (Cikgu Ain Naziha)..eela cuma created bagi nampak lagi comel n tahan lama khas untuk anak didik tahun depan...Siapa yang nak try buat boleh try buat sendiri..tapi if u all takda masa..msj je ela untuk dapatkan template KAD ULAT ni...RM5.00 je..jimat mase..just print n ela dah sediakan langkah nak buat kad ni..sangat simple..














Oktober 21, 2012

Instruman Pentaksiran Prasekolah

PENTAKSIRAN MENULIS BM FASA 1
download

PENTAKSIRAN MEMBACA BM FASA 1
download

PENTAKSIRAN MATEMATIK FASA 1
download

PENTAKSIRAN FASA 2
download

MANUAL PELAKSANAAN PENTAKSIRAN
download

Sumber :  Blog Prasekolah Kuala Kangsar

Fail Meja Guru Prasekolah


Sila klik Fail Meja Guru Prasekolah dan download!

Lembaran Kerja Alatan di dalam rumah




Warnakan alatan di dalam rumah sahaja, gunting dan tampal pada lembaran kerja di atas.

Same Beginning Sounds "fr" worksheet


Kaitan Proses Kemahiran Sains Dengan Pembelajaran Matematik Prasekolah








Aktiviti Menyeronokkan Kerohanian, Sikap dan Nilai

Aktiviti yang Eela upload ni adalah dapatan daripada Bengkel Kursus Pembelajaran Menyeronokkan Prasekolah Negeri Pahang di Puteri Park Hotel, Kuala Lumpur baru-baru ni...ini adalah hasil daripada bengkel kumpulan kami :) 
Sharing is caring..











Kemahiran Proses Sains


Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/