Pengikut

November 24, 2013

Pengiktirafan Prasekolah Terbilang Peringkat Negeri Pahang 2013

Alhamdulillah..
Penantian selama 3 tahun akhirnya berbaloi-baloi..betulla apa yang teman2 eela selalu bagitau..
ada hikmah setiap apa yang berlaku..mungkin kita nak dapat yang lebih baik daripada tu....
19.November lepas...kami terlibat dengan Majlis Anugerah Prasekolah Terbilang Peringkat Negeri Pahang di Dewan Jubli Perak, Raub..
37 buah sekolah yang bertanding dalam negeri pahang dan Aulad Bestari antara 12 buah sekolah yang tersenarai bagi pengiktirafan Prasekolah Terbilang Peringkat Negeri... LIMA BINTANG...
Pada eela...inilah titik mula untuk eela buat yang lagi baik ..
Mungkin pada orang lain mereka senang nak terima pengiktirafan macam ni..sekali bertanding pun dah dapat 5 bintang....
Tapi tak pada Eela....3 tahun eela bekerja keras...sukar nak naik ke puncak Allah je yang tau...macam2 dugaan..macam2 pandangan serong kawan2 yang xpuas hati dgn apa yang eela buat...huh....cabaran namanya,,,

1st...Thanks alot pada judges.. En Ramli (Jurulatih Utama Negeri Pahang), Guru Besar SK Seri Biram, Guru Besar SK Paloh Hinai dari daerah Pekan yang datang memantau ke 3 buah sekolah yang terlibat dalam daerah Maran...Jasa kalian memang eela takkan lupakan..

To All off u in Group Cikgu Eela ...off course..korang adalah yang terbaik !!..






Kenangan bersama Guru Prasekolah Ulu Jempol dan Prasekolah SK Jengka 19 yang mewakili daerah Maran ..anda juga adalah pemenang!

 dari kiri : Eela, PPM ( Fazlinawati), Pengelia Prasekolah Maran (En Idzahar ), my BFF Prasekolah Aulad Bijak (Nur Sania)


MENINGGALKAN KENANGAN
( kami memang hantu bergambar ^_^  ..)







November 18, 2013

Bunting Sayangi Alam Sekitar

Masa eela sibuk2 menceriakan kelas untuk prasekolah terbilang...sempat eela created untuk letak dekat kolam eela..
yang ni sapa2 yang nak save image je..tp resolution size akn kecil sket kot..but still boleh print
saiz 2 x 1 1/2 kaki..





November 16, 2013

Suka Duka Minggu Terakhir Persekolahan

Syukur.....
Selesai segalanya... bermula tugas minggu terakhir yang lepas
Isnin- prepared and packing segala cenderahati untuk 48 aulad (hamper, stationary,stokin,  jersey pahang pun) wahh..memang mewah untuk korang!!

Selasa- Raptai penuh Hari Anugerah Pendidikan Cemerlang & Graduasi Prasekolah - reasel tarian bollywood prasekolah/ majlis potong kek dengan aulad 






Rabu- Berlangsung hari yang di tunggu. HAPC 2013

Khamis-  Jamuan akhir tahun ( makan nasi tomata ye...7 ekor ayam disponser oleh sorang parent, beras basmathi di sponsor oleh cikgu Sahizam... Cikgu J.Jamilah  menawar diri nak masakkan nasi tomato.. kami cuma sediakan ayam masak merah je....alhamdulillah..moga dimurahkan rezeki kepada yang banyak memberi :) ....tak habis nasi tomato..before balik cikgu x lupa bagi KFC  untuk u all semua :)


Jumaat - Meeting akhir tahun sampai rehat..huhu..then cikgu kelam kabut masuk ke kelas...clearkan buku-buku, file, peralatan lain untuk kita serahkan pada aulad semula..

walau cikgu sedih coz dah tak bersama dengan kalian lagi..and banyak kenangan manis dengan kalian semua...tp cikgu buang jauh2 perasaan sedih tu coz cikgu taknak kalian tau...walau cikgu kekadang marah terlebih...cikgu cuma nak kalian jadi manusia yang berguna...cikgu tau cikgu pegang kelas murid yang lemah...tp ingat pesan cikgu...
walau kamu jadi orang yang tak pandai, bukan duduk dalam kelas 1A nanti ..tapi kalau kamu rajin..kamu jaga sikap kamu..semua orang akan sayang kamu :) ..
opss...tetibe sedih :(

Layan gambar HAPC kat bawah ni ...



 with teman baik eela..Cikgu Nur Saniah







November 13, 2013

Majlis Apresiasi Prasekolah Daerah Maran

Alhamdulillah..setelah 7 tahun berkhidmat..tahun ni eela rasa tahun istimewa utk eela...
1st dulu eela dapat APC and kali ni kerja keras eela selama 7 tahun dalam bidang prasekolah akhirnya di ikhtiraf dan dihargai oleh PPD Maran...
Biar tujuan sebenar eela cuma nak share bahan yang eela buat, yg eela dapat..termasuklah kehadiran blog yang eela sayang ni..walau sekarang memang jarang jugak eela  update tapi walau camanapun eela akan cari masa sekurang-kurangnya sekali sebulan untuk eela share dalam blog eela ni...
Selama 3 tahun lebih blog ni wujud..dah 2 kali eela join competition educational blogger peringkat kebangsaan under UPSI..alhamdulillah pernah merangkul tempat ke3 dan ke4..tahun ni pun eela still join..doa2kanla hope masih ada tempat blog eela ni di mata judges...

Seronok bila kita  dapat share sesuatu untuk kegunaan semua...dan dapat bersedekah dengan cara ni amat menenangkan hati eela..

SEKITAR MAJLIS APRESIASI PRASEKOLAH DAERAH MARAN
7 NOVEMBER 2013 (RABU)
DEWAN SEMINAR PPD MARAN

Raheela Azlan menerima pengiktirafan  atas sumbangannya seperti yang berikut:
  • Jawatankuasa Prasekolah Daerah Maran
  • Jurulatih Utama Pengurusan Prasekolah Daerah
  • Jurulatih ICT Negeri Pahang
  • Kelas Harapan Prasekolah Terbilang Per Negeri Pahang 2013
  • Kelas Penanda Aras dalam Negeri Pahang
  • Blogger Terbaik Prasekolah Peringkat Kebangsaan
















November 05, 2013

SALAM MAAL HIJRAH 1435

SALAM MAAL HIJRAH   teristimewa untuk semua follower blog cikgu eela..
Barang yang lepas jangan dikenang... pandang ke hadapan dan jalani kehidupan dengan perkara yang lebih baik..Moga kita makhluk kerdil di bumi Allah ini sentiasa bersyukur kerana masih dipinjamkan untuk  ada di sini ..

November 03, 2013

CONTOH REKOD KEMAJUAN MURID PRASEKOLAH

Sambil2 tengok bola...sambil2 siapkan rekod kemajuan budak...
rekod ni simple je and memang patut kena murnikan lagi..cumanya..eela ni x sempat nak masukkan semua SP so eela ambik yang penting-penting je and yang sesuai dengan aulad eela tahun ni..tak taulah sempat ke tak nak buat ni...next week dah exam pulak...ok...stress jugak kan...minggu satu lagi dah last sekolah..
hope eela boleh buat semua ni...
boleh save image ye kalau nak buat contoh...kalau nak soctcopy yang boleh edit...jom pegi sidebar kat tepi ni...join group cikgu eela k :)

YES.. HOGOH PAHANG HOGOH...menang akhirnya :)






November 01, 2013

Buku Program Majlis Apresiasi Prasekoalh Maran 2013

Dari asalnya cuma perlu sediakan brosur..tapi sekarang dah bertukar jadi buku program...first time kena buat buku program..so, macam teruja pulak :)
coz ni untuk daerah..eela try buat yang terbaik..yang bersampul ni semua just untuk vip..pengsan pulak kalau eela nak buat untuk semua 180 orang tetamu...buject pun macam ala-ala je kan...so, ni je yang mampu eela sediakan..
Content dalam ni adalah senarai nama penerima anugerah..eela akan upload after majlis selesai :)...




Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/