Pengikut

Julai 26, 2013

HOW TO MAKE A POP UP CARD



Butterfly









Hanya dengan satu template rama-rama ni macam-macam boleh kita buat untuk kelas n juga keceriaan sekolah..SELAMAT MENCUBA!


ADAB DENGAN IBU BAPA


TEMA : TUMBUH-TUMBUHAN


Kali ni Eela share aktiviti hasilkan pokok dari facebook Cikgu Hasmaliza Mohamad.. thanks coz sudi share yang pada eela murid seronok hasilkan pokok ni..n lagi bagus kalu kita selitkan pengetahuan pada pokok tu.misalnya gantung bentuk-bentuk ke, nombor @ yang berkaitan la sennag cerita..  budak boleh tengok hari-hari n dia boleh belajar dari situ.






Julai 25, 2013

KAD HARI RAYA

TEMA :
HARI RAYA AIDILFITRI

\

klik link bawah utk dapatkan template kad raya ni ya!..schoolmade from cikgu eela sendiri :)
TEMPLATE KAD RAYA





sampul raya from cikgu yang sanagt berbakat melukis
Cikgu Dayat Sahid from SK Belimbing

Julai 21, 2013

Tema Burung :: Bird Park



 1st projek and alhamdulillah menjadi


hasil kerja aulad bestari...cantik kali ni aulad color coz cikgu eela buat demo dulu warna satu persatu and nampak menjadi kan.. so, kesimpulannya cikgu jangan terus menonong bagi lembaran kat budak tanpa bagi tunjuk ajar :) 
motivated utk diri sendri jugak...
 duck craft template 

 itsy bitsy book





 ni template untuk hasilkan bird yang bergantung kat dahan pokok tu....
selamat mencuba ya!  :)....

Julai 12, 2013

Permohonan Kemasukan Murid Prasekolah 2014 di buka sekarang!


Terdapat 2 kelas prasekolah di SK Jengka 11 iaitu kelas Aulad Bestari dan Aulad Bijak. Koata bagi murid prasekolah SK Jengka 11 adalah seramai 50 orang dan kami mengutamakan kanak-kanak berusia 5 dan 6 tahun serta merupakan WARGANEGARA Malaysia. Kemasukan anak-anak anda ke sekolah kami, kami  alu-alukan dengan besar hati :)

BERIKUT BERKAITAN PRASEKOLAH SK JENGKA 11:

Kelas Aulad Bestari (Bangunan lama di naik taraf menjadi kelas prasekolah)
Nama Guru:Wan Rahilah bt Wan Abdullah
Nama PPM:Fazlinawati bt Junait

Kelas Aulad Bijak  (Bangunan Baru)
Nama Guru: Nur Saniah bt Abd Rahman
Nama PPM: Ummi Masitah bt Ahmad Khalil


  • Proses pengajaran dan pembelajaran di prasekolah berlangsung selama 4 jam bermula 7.45 - 11.45 pagi.
  • Murid  diberi makan  sebanyak 2 kali iaitu pada jam 8.00 pagi (sarapan)  dan jam 10 pagi (makanan berat).
  • Bayaran keperluan murid hanya kami minta pada awal sesi persekolahan manakala  pendidikan serta makan minum mereka  sepanjang tahun adalah percuma.
  • Kami di SK Jengka 11 mengutamakan peningkatan pencapaian murid prasekolah dari segi bacaan mereka.
Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/