Pengikut

Februari 21, 2012

Kad Bertema Rumah Saya













PERMAINAN MINDA UNTUK MURID
                                                include 6 puzzle bahagian2 dalam rumah!!

Februari 14, 2012

Lembaran Kerja Nombor 1-5




PENUKARAN NICKNAME PRASEKOLAH SEMAIAN SUBUR

Dengan ini....
Dengan suka-suka hatinya i dengan rela hati dahpun menukar nama kelas i yang sebelum ni memang u all tau dengan nama Prasekolah Semaian Subur..
Secara rasminya dengan sendiri ..bermula detik ini nama kelas i ialah PRASEKOLAH AULAD BESTARI
(belum update dalam SMPK lagi..kikiki)
Kenapa yek???
mungkin sebab semaian depan kelas i tu dah tak berapa subur kot..huhuhu...itu bukanlah sebabnya ye..(sebab sawi yang ustaz baru tanam depan kelas i tu melebar dengan subur sekali)..
Memandangkan tahun ni i dapat partner baru untuk kelas baru..so, senang cerita untuk mencantikkan dan memperkemaskan lagi perancangan dan program prasekolah kami, i ambil keputusan untuk menamakan kelas i dengan AULAD BESTARI dan kelas partner i Cik NurSaniah dengan nama  AULAD BIJAK..
baru nampak macam ngam kan :) ..nama kelas pun memainkan peranan jugak yer..so, i harap lepas ni ada jalinan yang lebih menarik, idea yang lebih menarik dapat i sharekan bersama Cikgu Nur Saniah (PISMP) dalam blog kudus nie..


Design bunting untuk i tampal di jalan masuk ke kelas prasekolah


yang ni nak letak dekat pintu gerbang depan kelas :)


TRAIN'S NUMBER 1-10




Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/