Pengikut

Julai 29, 2011

Kenali Jenis Bunga- Ring Book

Dah siap print n i jadikan kad ni sebagai ringbook...letakkan dekat satu sudut memang khas untuk ringbook yang i hasilkan supaya budak2 boleh baca...sape yang berminat untuk dapatkan softcopy ni boleh sms i :)






Origami Bunga Tulip :)

Dah masuk tema bunga ni macam nak buat..jom layan gambar bunga tulip kat bawah..





Julai 28, 2011

Kad Cantum KVKVK Upin Ipin

Kad camtum ni khas untuk permainan dalam kumpulan. Cikgu just bagi je senarai perkataan2 yang perlu dicantum pada setiap kumpulan. Then selerakkan kad cantum tu...Kumpulan yang cantum dengan pantas n dapat baca dengan lancar...bolehla cikgu bagi gift :)





64 keping kad perkataan
RM5.00 (softcopy)
saiz 1/2 A4 landscape

Julai 23, 2011

Kad Burung Mickey :)





28 pages
saiz A4 potrait
RM5.00
 (softcopy)






ADIK BIJAK 3

Assalamulaikum..akhirnya usaha gigih i untuk siapkan ADIK BIJAK 3 ni tercapai jugak :)
Bukannya apa..geram i tengok budak2 i yang dah abis baca buku ADIK BIJAK 2 tu...suruh baca buku cerita kat kelas tu..kejap je diorang baca...at least, klu ade buku ni boleh jugak diorang bawak balik rumah n baca dekat rumah..kalau diorang bo leh baca lancar cerita2 kat dalam buku ni..confirm i boleh tersenyem lebar bile diorang nak kene test LINUS tahun depan :)

contents ADIK BIJAK 3
















Mengandungi 40 m/surat tidak termasuk muka depan
RM 10.00 (softcopy)

boleh pm saya di facebook or msj jika berminat...
017-9784779

Pakej ADIK BIJAK 1,2 & 3
RM30.00 (softcopy)

Julai 19, 2011

Aktiviti Cantum Perkataan


 Hari ni just tunjukkan slide dekat budak coz nak laminate kad cantum yg i buat tupun still tak sempat2 lagi..
tunjukkan slide macam kat atas tu then suruh diorang eja...Kalau ikutkan ada lagi yang xboleh nak kuasai perkataan diftong ni..but, ni pun dah bulan 7..i suruh jugak diaorang buat aktiviti ni supaya nanti tak tertinggal.


Dah siap baca..i suruh diaorang gunting perkataan yang dah i teraburkan..

 ni semua perkataan yang ada pada slide yang i dah suruh diorang eja.

 So..diaorang kena cntumkan sukukata yang dahpun i teraburkan n kena susun jadikan satu perkataan.

 Inilah hasilnya...1 kumpulan 2 orang..n i bahagikan yang dah boleh baca dengan yang x berapa boleh lagi..

Sesi mengeja dari setiap kumpulan...

Wokey..cantikkan..sapa buat paling cantik i lekatkan kepala rabbit nih...n yang lain2pun kalau betul n cukup perkataannya dapatlah sticker sorang satu....
hasil kerja yang paling cantik ni milik
Asyikin dan Farah :)

Julai 18, 2011

Kad Cantum Perkataan (diftong)

Salam..
ABM kali ni u all boleh gunting n pisahkan sukukata perkataan tersebut supaya budak boleh survive untuk cantumkan sukukata tu jadi perkataan macam yang tersenarai kat bawah ni..kad penuh perkataan diftong...
 sesuai sangat untuk budak2 i nih n jugak budak2 LINUS Tahun 1 :)






Totally kad ada 74 jenis perkataan
saiz separuh A4 landscape
RM5 (softcopy)

Julai 17, 2011

Kad Tema Bunga

Comel tak kakak yang tengah pegang board kat bawah ni....so, kalau ada yang berminat boleh contact i ea..kalau nak tau camana nak contact..ha..tengok je kat tepi sidebar tu...nampak x??...fb ada... no telefon pun ada :)


Kad Tema Bunga
Size A4 (19 slide termasuk muka depan)

RM5 (softcopy)
Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/