Pengikut

Disember 23, 2010

Nakkan CLIPART yang comel2?

MyEm0.ComAssalamualaikum...
Sharing is caring...Ada yang still belum tau macamana nak dapatkan gambar2 yang menarik  melalui internet...meh sini Cikgu Eela nak bagi tips2 dia....

STEP 1
Korang klik je kat google and nampak tak kat atas tu ada web, image,maps......, klik image
(ntah camane bila copy print screen nie, xde pulak cursor...hehehe..baru belajar jugak nak copy dr screen laptop nipun..slama ni mmg x pernah taupun...jujurkan Cikgu Eela...buat apa nak malukan...yang mana kita tak tau kenala kite tanye...)

STEP 2
Ha sekarang...mintak jer kat google gambar apa yang korang nak...mak tengah masak ke...bunga dah layu ke...
(confem kalau korang tulis camtu, Cikgu Eela risau benda lain pulak yang keluar nanti..oh tidak!!)

STEP 3
Nampak tak intro yang kat side bar tu...kalau korang klik Any type...inila image yang keluar...

STEP 4
Ini pulak kalau nak image berbentuk clipart..
ha, yang ni memang favourate Cikgu Eela..buat koleksi clipart dkt file laptop nie..mmg beribu2 dah rasanye...bknnya apa, senang bila nak wat abm..semua kategori dah ada..(macam dah xde keje kan)

STEP 5
Ini pulak kalau korang klik Line drawing...keluarlah image2 yang tak bewarna nie..memang sesuai sangat kalau nak buat worksheet kat budak..

Ok guys....sekian sahaja ilmu yang x seberapa tapi nak jugak dikongsi nie...Cikgu Eela tau..tak semua kita ni dah tau semuanya pasal IT..samela macam Cikgu Eela jugak...terkontang kanting still mencari ilmu berkaitan ICT.....daaaaa!!!!!!!!!




MyEm0.Com

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (88) Lembaran Kerja (51) Tema (39) Craft (36) BBM (29) Hasil kerja murid (29) diari (29) Aktiviti murid (28) Tunjang B.Malaysia (24) keceriaan (17) ABC (15) Aktiviti Prasekolah (15) Clipart (15) Kreativiti (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Tunjang STI (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Tunjang B.Inggeris (10) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Download (7) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) Banner (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Bunting (5) ICT (5) Pemantauan (5) Awal Matematik (4) BBB (4) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Inovasi (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Creativity (3) Fizikal (3) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Kolaj (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Theme (3) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (3) Tunjang Sosio Emosi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Themes (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) FB Cikgu Group Eela (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1)

Senaman Si Tommy

/