Pengikut

Mac 04, 2011

Kad Sukukata vs printer laser

Inila 1st abm yang I buat dapat I print untuk nak ajar budak next week...dah masuk bulan 3, baru dapat ajar sukukata..tak taulah perasaan I ni sedih kah..gembirakah....
Actually, I tak  kesahlah baru nak ajar sukukata pun..biar lambat asal semua dapat...boleh ke camtu????

Alkisahnya..I teringin sangat nak print semua ABM yang I buat... tapikan :( sayang nak print guna ink color nie..u all bayangkanlah, printer jenama HP ni ink nye ciput jew..baru print color barang 15-20 keping helai kertas dah abis ink dia..1 ink color ni plak hrga kat  Jengka nie maw RM70...haish..memang provider ni nak ambik untung lebih jew...Cubalah bersedekah pulak....hikhikhik


Kad sukukata yang dahpun di laminated

Sebelum suruh budak wat aktiviti nie...cikgu kene test dulu..hehehe..


 Inilah dia printer yang I critakan ni...rasa cam nak modified nak letak ink kat luar...ada org cakap gunala banyak mana ink tu..rasa x luak jew...tp sayang..printer ni baru je berkhidmat 2 bulan..nnti abis plak warranty dye...
mmmm...


 :( Dengan nada sedih dah geram::
Inilah dia printer  laser yg kerajaan bagi tapi dahpun rosak...ini ni, guna setahun lebih pun ink dia memang tak habis2...
yang geramnya bukan I yang rosakkan..and orang yang rosakkan tu sikitpun  xnak minta maaf malah bersukaria pulak dia dengan senang hati bagitau I
"Duit pra kan banyak..beli jelah yang lain"
hiii...i rasa nak lepuk jer kepala dia....
kalau korang apa korang nak wat dengan orang yang bagi stetament kat atas tu...
memang geram sangat2...ini kalau bgi 2 pages pun memang I nak mmbebel je klu citer psl printer yg rosak tu..mujur I ni bukan jenis orang yang mulut printer laser gak..
dah mengucap nih :) x jadi nak bebel lagi.


2 ulasan:

ita azman amin berkata...

Assalamualaikum.....he3...salam perkenalan...tahniah ! first time buka blog ni..tu pun bila adik selalu cerita tentang blog ni...syabas! sabar ye...dapat saya rasakan...bila orang yang guna tu tak bertanggungjawab...cadangan saya, tulis kat printer tu " untuk kegunaan prasekolah sahaja"...tu klu x faham juga...buta huruf rasanya cikgu tu...

Cikgu Eela berkata...

wsalam....
taw xpekan...gggggg...eram sesangat!
tpkan..
ish..lpas kes printer tu da xde sp lg yg brani nak g print kat pra...lgipun printer da kecik...hikhikhik

Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (53) Tema (45) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Tunjang B.Inggeris (16) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Sayur-Sayuran (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/