Pengikut

September 25, 2011

4 Model Kurikulum Pendidikan di Malaysia

Salam 1 Malaysia...entry kali ni i just to share tentang Model Kurikulum di Malaysia yang rata2 siswa&siswi memerlukan untk tugasan mereka..macam la i jugak...n u all yg dah jadi cikgu pun harusla ingat2 kembali pasal model ni...

Modul Kurikulum di Malaysia ada 4 iaitu Model Taba, Tyler, Stenhouse dan Trenda Kini (trend terkini)..
jom survey coz i and Group G-JUENNI (group asignment)  dah buat dalam bentuk grafik :)...n untuk Model Taba i dah post tuk entry sebelum ni..so, u all carila di bawah2 ea...

Model Tyler










Model Stenhhouse






Model Trend Kini




3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum. This is very nice, undeniably and it helps a lot for my assignment. Thankssss!! (^o^)

Tanpa Nama berkata...

it's great! tQ.. :D

Ainu Shafika berkata...

boleh saya tahu macam mana nak dapatkan background yang cantik macam dalam nota yang cikgu beri..

Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (53) Tema (45) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Tunjang B.Inggeris (16) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Sayur-Sayuran (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/