Pengikut

Oktober 13, 2011

Aktiviti Bercerita:: Sang Kancil Membantu Sang Lembu

Salam 1 Malaysia....
Tabik spring untuk cikgu Dayat Sahid yang boleh hasilkan sendiri cerita animasi menngunakan PPT je...
Bila i tayang je cerita ni dekat budak2 i, memang diaorang seronok sangat..lagipun cerita ni banyak yang memerlukan kita buat pergerakan yang melucukan...Cerita ni sebenarnya Cikgu Dayat buat untuk Program Amalan Terbaik...kalau i la yang jadi juri, confemla ada tempat untuk cerita  ni coz satunya dia menggunakan pembelajaran menggunakan ICT, duanya.tak semua orang boleh hasilkan gambar yang comel n cerita animation sendiri n tiganya, budak i memang seronok..siap dengan lagu yang budak i sendiri pun dah boleh hafal sambil buat gaya lagi :)...tapi nak buat camana kan...pandangan orang yang menilai ni tak sama...So, u all kalau nakkan cerita animasi ni boleh la ke page Prasekolah Suria SK Bukit Belimbing ....cuma RM10 je..siap ada aktiviti, lagu...

Kusyuk semua dengar cikgu tengah bercerita...Tapi cikgu pulak x tergamak nak memegang watak buaya...hihihihi

Memegang watak Sang Lembu, Sang Buaya dan Dahan yang bergoyang....yang lain tu tengah menyanyi :)

1 ulasan:

ღ cIkgU fAtiN ♥ berkata...

salam..nak tnya..mcm na nak bli cite ni??

Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/