Pengikut

Julai 19, 2011

Aktiviti Cantum Perkataan


 Hari ni just tunjukkan slide dekat budak coz nak laminate kad cantum yg i buat tupun still tak sempat2 lagi..
tunjukkan slide macam kat atas tu then suruh diorang eja...Kalau ikutkan ada lagi yang xboleh nak kuasai perkataan diftong ni..but, ni pun dah bulan 7..i suruh jugak diaorang buat aktiviti ni supaya nanti tak tertinggal.


Dah siap baca..i suruh diaorang gunting perkataan yang dah i teraburkan..

 ni semua perkataan yang ada pada slide yang i dah suruh diorang eja.

 So..diaorang kena cntumkan sukukata yang dahpun i teraburkan n kena susun jadikan satu perkataan.

 Inilah hasilnya...1 kumpulan 2 orang..n i bahagikan yang dah boleh baca dengan yang x berapa boleh lagi..

Sesi mengeja dari setiap kumpulan...

Wokey..cantikkan..sapa buat paling cantik i lekatkan kepala rabbit nih...n yang lain2pun kalau betul n cukup perkataannya dapatlah sticker sorang satu....
hasil kerja yang paling cantik ni milik
Asyikin dan Farah :)
Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/