Pengikut

Julai 08, 2011

Stickers Board:)

Salah satu nak bagi motivasikan untuk murid..kita try buat kad sticker macam dekat bawah ni:)
i sediakan kad ni untuk setiap budak...n contohnya hari ni kategori apa yang i nak suruh diaorang buat untuk dapatkan sticker ni..rajin mengemas ke..dengar kata ke...or tulisan paling cantik, cepat membaca...macam2 kan boleh buat....cikgu lagi kreatif sebenarnya..i cuma membuka jalan jew..hehehhe...boleh buat sendiri je nie..
Ni kalau agak2 budak2 ni xmau dengor kata ni..u all tarik je balik sticker yang diorang dah dapat..hahaha...bagi panas sket...jahat cikgukan...
bukan apa..nak bagi diorang semangat sikit and nak bagi diorang rasa bukan senang nak dapatkan sesuatu tu tanpa usaha :

Huruf dekat atas tu mewakili nama budak-budak..
nampak tak kat atas tu huruf Nn dah dapat sticker satu,,so diorang kena kumpul sampai no9..i bagi diaorang pensil...then kalau nak sikat yang comel pulak..budak2 ni kenala kumpul sticker sampai no 15 pulak...

Inila rupa stikers board nie.....yg ni simple jew...kalau u all rajin hias la lagi border2 dia kasi cun :)

kalau nak stickers macam kat atas..klik sini
DOWNLOAD

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails

Labels

Idealogi Cikgu Eela (91) Lembaran Kerja (52) Tema (44) Aktiviti murid (40) Craft (40) diari (34) BBM (32) Tunjang B.Malaysia (30) Hasil kerja murid (29) ABC (18) Clipart (17) keceriaan (17) Aktiviti Prasekolah (15) Kreativiti (15) Tunjang B.Inggeris (15) Tunjang STI (15) Nota Pendidikan Awal Kanak-Kanak (14) Asignment PRA (12) Cerita Kanak-Kanak (12) Info Semasa (12) Pengurusan Prasekolah (12) Aktiviti Prasekolah Zon Jengka (8) Banner (8) Download (8) LINUS (7) Nota Pendidikan Prasekolah (7) BBB (6) Brosur (6) Bulan Kemerdekaan (6) Decoration Class (6) Landskap pekebunan (6) Rekod Baca (6) menu PPM (6) Aktiviti menulis (5) Awal Matematik (5) Bunting (5) Creativity (5) Fizikal (5) ICT (5) Inovasi (5) Pemantauan (5) Theme (5) Bookmarks (4) FB Preschool Shoppe (4) Kolaj (4) Lagu Kanak-Kanak (4) Misi cuti sekolah (4) Origami (4) Takwim (4) Themes (4) Tunjang Kerohanian Sikap dan Nilai (4) Hiasan Kelas (3) Kenderaan (3) Lawatan (3) Motivasi Diri (3) Pekerjaan (3) Persediaan Awal Tahun (3) Tunjang Sosio Emosi (3) minggu orientasi (3) Aktiviti Sekolah (2) Anggota Badan (2) Boneka (2) FB Cikgu Group Eela (2) Pentaksiran (2) Playdough (2) Serangga (2) Tips (2) Tumbuh-tumbuhan (2) B.Malaysia Stem (1) Biodata Aulad Bestari (1) CNY (1) Cuaca (1) Diagram (1) Diorama (1) Grafik (1) Ilmu (1) Innovation (1) Institusi Awam (1) Jiran Saya (1) Kemudahan Awam (1) Kerja Cuti Sekolah (1) Logo (1) Pemulihan Khas (1) Pop up Card (1) Ringbook (1) Scrap Book (1) Socio-Emotional Stem (1) Stem STI (1) Stickers Board (1) Tema Kenderaan Darat (1) Theme Land Vehicle (1) Video (1) flipped classroom (1)

Senaman Si Tommy

/